Најновије вести

Филолошка гимназија на Фестивалу франкофоног позоришта

Филолошка гимназијa и ове године наступа на Фестивалу франкофоног позоришта који ће се одржати од 28. до 30. априла у позоришту  Carte Blanche у Земуну. Ученици 2-2 наступиће са представом Београдска трилогија у режији Ане Јанковић, професорке француског језика у суботу 30.

Прочитај више

Резултати са Републичког такмичења из страних језика

У недељу, 17. априла, одржано је Републичко такмичење из страних језика (енглеског, француског, руског, немачког, италијанског и шпанског језика).

Ученици Филолошке гимназије освојили су следеће награде:

Прочитај више

Награде ученицима Филолошке гимназије на такмичењу из корејског језика

Три ученице Филолошке гимназије освојиле су награде на Другом такмичењу у беседиштву на корејском језику, које је одржано под покровитељством Амбасаде Кореје у Београду у среду, 6. априла 2016. године.

Прочитај више

„Халејева комета“ на Позоришним сусретима

У периоду од 1. до 12. априла, Прва крагујевачка гимназија је била организатор и домаћин 20. Позоришних сусрета ученика гимназија Србије.

На смотри средњошколских позоришта, у недељу, 10. априла, ученици Филолошке гимназије одиграли су представу „Халејева комета“. 

Прочитај више

Освојено друго место на Certamen Ovidianum

Од 13. до 18. априла у италијанском граду Сулмона одржано је међународно такмичење из познавања Овидијевог дела. Ученица наше школе Луција Данилов (III1) учествовала је на такмичењу у пратњи професорке Валерије Хлад и освојила друго место у међународној конкуренцији.

Прочитај више

Сарадња са гимназијом Кастеланон Месис са Крфа

У свечаној сали Руског дома, у четвртак, 14. априла 2016, одржана је заједничка свечана академија гимназије Кастеланон Месис са Крфа и Филолошке гимназије под називом „Стојте, галије царске". Академија је била посвећена обележавању стогодишњице од искрцавања српске војске на Крф.

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

     Милица Перић је била ученица руско-италијанског одељења.

Видео галерија

Међународне дипломе