Најновије вести

Ученици Филолошке гимназије гости на сесијама симултаног превођења

У петак, 24. маја 2019. године, ученици II/1, III/1 и III/4 присуствовали су, заједно са професоркама енглеског језика Маријом Лончар и ИваномБожовић, другој конференцији лекара спортске медицине у Сава центру где су могли уживо да виде пример симултаног превођења са енглеског на српски језик.

Прочитај више

ПУТОВАЊЕ У ТЕМИШВАР

Четворо ученика из одељења I4 прошле седмице боравило је у Темишвару са својом разредном, професорком њемачког језика, Нином Петровић Бокић.

Прочитај више

Потписан споразум о сарадњи са Друштвом симултаних и консекутивних преводилаца Србије

У понедељак, 27. маја, у нашој школи потписан је Споразум о сарадњи између Филолошке гимназије и Друштва симултаних и консекутивних преводилаца Србије (ДСКПС), чиме је озваничена вишегодишња сарадња ове две институције.

Прочитај више

СРПСКИ ЈЕЗИК И ЈЕЗИЧКА КУЛТУРА 2019. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

На Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, које је одржано у Тршићу, 26. маја 2019, отпутовало је 50 ученика наше школе у пратњи професора српског језика: Слађане Савовић, Мирјане Којић, Јелене Добрић, Мање Новићевић, Људмиле Пендељ и Славољуба Марковића.

Прочитај више

Успешни на латинском у Арпину

На такмичењу у познавању и превођењу Цицеронових списа, одржаном 10. маја ове године, нашу школу представљали су Љубица Недељковић из IV/4 и Милан Стојиловић из IV/1.

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

Јелена Симић је била ученица француског одељења Филолошке гимназије. У току свог четворогодишњег школовања Јелена се истицала изузетним успехом из свих предмета.

Међународне дипломе

Subscribe to Филолошка RSS