Данијела Јањић

Данијела Јањић,ученица треће године кинеско-јапанског одељења бави се каратеом скоро девет година. Тренира у карате клубу ''УНСУ'' у Батајници и носилац је црног појаса Први дан. Када је уписала Филолошку гимназију, 

определила се за јапански језик зато што је карате јапанска борилачка вештина. То јој  у великој мери помаже у разумевању суштине каратеа, као и назива разних техника,удараца и блокада. Каратe чине две дисциплине, а то су борбе и кате које ради у тиму са још две другарице из клуба, Мајом Матицки и Катарином Пиперин.

Прошле године у јуну на 10. Европском првенству за регионе у Москви освојиле су друго место изгубивши у финалу од репрезентације Шпаније минималним резултатом од 3:2. На истом шампионату у Анкари заузеле су треће место годину дана раније. Такође су освојиле треће место на Светској премијер лиги 2011. године у Салзбургу.

Освајачице су бројних медаља са разних државних и међународних такмичења у Мађарској, Италији, Црној Гори, Аустрији.. Данијелеа је балканска вицешампионка за 2008. годину у појединачној конкуренцији и та медаља јој је најдража од свих. Њен највећи сан је да представља Србију на Олимпијским играма 2020. године када се верује да ће карате ући у породицу олимпијских спортова.