Најновије вести

Сусрет са Маргеритом Астом

Под покровитељством Италијанског института за културу у петак, 21. фебруара,  организован је сусрет са Маргеритом Астом. Маргерита је рођена 1974. године, на Сицилији, у месту Трапани. Данас живи у Парми и ради у суду, али је и члан Удружења за борбу против мафије Libera.

Прочитај више

Размена ученика на Сицилији

И ове школске године успешно је реализован још један програм размене ученика са Гимназијом „Галилео Галилеј“, из Катаније. Од 03. до 9. фебруара деветнаест ученика наше гимназије, у пратњи професорки Драгане Говедарице Костопоулос и Јасмине Стојковић, боравило је у Катанији, на Сицилији.

Прочитај више

ПРОСЛАВА  КИНЕСКЕ  НОВЕ  ГОДИНЕ  „ЧУНЂЈЕ“

У четвртак, 30.01. 2020. године у 13 часова у конференцијској сали учионице Конфуције ученици кинеског језика заједно са својим професорима и колегама из других одељења прославили су кинеску нову годину, Празник пролећа.

Прочитај више

ПРЕВОДИЛАЧКА СЕКЦИЈА: „Искуства учења јапанског језика из угла преводиоца“

У оквиру Преводилачке секције, 16. јануара 2020. године, гост наше школе била је др Драгана Шпица. Предавање „Искуства учења јапанског језика из угла преводиоца“ започела је занимљивом причом о језицима.

Прочитај више

Пролећни празник

Ученице кинеског језика Филолошке гимназије представљале су нашу школу пригодним програмом на прослави кинеске Нове године, коју је 21. јануара 2020. године организовао Институт за међународну политику и привреду у њиховим просторијама.

Прочитај више

Посета пријатеља из Москве

Након божићних празника, 8. и 9. јануара 2020. године нашу гимназију су посетили пријатељи из московске школе „Жар-птица“. Не можемо другачије да их назовемо - него пријатељи, јер су неки од њих већ трећи пут у Србији и поново желе да дођу и уз то поведу друге.

Прочитај више

Реализована активност у оквиру Еразмус+ пројекта

Ново окупљање и прва радионица учесника Ерасмус+ пројекта "How do we perceive our cyber world?" одржана је у среду, 25. децембра. Након вежби за упознавање учесника, постављања основних правила решавања пројектних задатака и разговора о очекивањима, започета је прва радионица.

Прочитај више

Pages