Осмо драмско надигравање

Први ауторски фестивал драмског стваралаштва београдских средњошколацаИ ове године вас позивамо да искажете креативне потенцијале и огледате се у писању и извођењу драмског тескта (до 20 страна – односно 36000 карактера, фонт 12, Times New Roman, до 7 ликова), у форми:

  • КОМЕДИЈЕ

или

  • ВОДВИЉА

или

  • БАСНЕ

Текст треба да напишете пошто се определите за једну тему.

Прва тема овогодишњег конкурса заснована је на препознавању и гласи: Да ли је могуће да се опет срећемо?! Изненада, после много година, појављује се особа из прошлости с којом је главни лик некада био/била близак/блиска.

Друга тема поставља пред вас особине главног лика. Оне су садржане у двема реченицама које јунак/јунакиња често изговара: Е, баш нећу! А штооооооооооо?

Трећа тема захтева да важан елемент развоја и заплета радње буде мејл који стиже на погрешну адресу.

Предлажемо вам да се обавестите по чему се водвиљ разликује од комедије и да то испратите текстом. Такође, ако се определите за басну, треба да останете при одликама те књижевне врсте, али да текст обликујете у складу са драмским родом.

Радови у три примерка, под шифром (решење шифре која садржи име и презиме писца/списатељице, разред и одељење које похађа, број телефона, те назив и адресу школе, доставити у посебном затвореном коверту) треба да стигну до 15. фебруара 2014. године на адресу:

                                    Филолошка гимназија, Каменичка 2, Београд

                                    са назнаком За драмско надигравање

Аутори чији радови, према мишљењу чланова жирија, буду најквалитетнији, биће обавештени током фебруара 2014. како би са својим драмским дружинама могли да припреме извођење представе. Надметање финалиста одиграће се крајем априла 2014, а за најбоље су предвиђене награде у неколико категорија.

Молимо вас да се у потпуности придржавате пропозиција конкурса, јер ће радови који нису стигли под шифром или нису зансовани на задатим захтевима бити елиминисани из надметања.

Уколико имате још неко питање у вези са овим конкурсом, јавите нам се на телефоне  26-21-955 или 30-31-295 и тражите Александру Кузмић или Драгану Ћећез Иљукић које ће вас водити кроз Осмо Драмско надигравање.