ДЕЛФ и ДАЛФ испити

DelfDalf.pngДЕЛФ (Diplôme d'études en langue française)  и ДАЛФ (Diplôme approfondi en langue française) су званичне дипломе Министарства просвете Француске. Оне омогућавају онима који уче француски језик да озваниче свој ниво знања и способности употребе језика. Почев од 1. септембра 2005 године, ове дипломе су усклађене са нивоима Заједничког европског оквира за језике. Свака диплома је независна тако да кандидат може, без полагања приступних тестова, да пријави испит и стекне жељену диплому иако нема диплому нижег нивоа. Испити су прилагођени узрасту и интересовању кандидата, тако да ће ученици средњих школа у Филолошкој гимназији моћи да полажу такозвани DELF scolaire et junior. Овај испит има потпуну исту тежину и важност као и испит који полажу одрасли са том разликом да су теме прилагођене средњошколцима.

 На сваком од нивоа ДЕЛФ и ДАЛФ испита оцењују се четири језичке компетенције: усмено и писмено разумевање и усмено и писмено изражавање.

Први испит у нашој школи одржаће се у суботу, 22. фебруара 2014.  године. Наши ученици полагаће ДЕЛФ по повлашћеним ценама.