Ученички парламент

ПРОЈЕКАТ „МЕСЕЦ МЛАДИХ“ У ФИЛОЛОШКОЈ ГИМНАЗИЈИ

У Филолошкој гимназији, 1. новембра 2016, одржана је трибина у оквиру пројекта „Месец младих“, коју организује Портал младих.  У нашој школи трибина је  организована у сарадњи поменутог портала и Ђачког парламента, на предлог Милице Андрић и Исидоре Глигорић.  
Предавање су одржали млади лидери који су говорили о томе како изабрати право занимање, како стремити ка свом циљу и како бити успешан у свом послу. Неформалном дискусијом, панелисти су пре свега испричали своја лична искуства у вези са одабиром факултета и сналажењем у радном окружењу, а затим су уделили савете о истом, кроз конкретне примере.
Трибини је присуствовало око 60 ученика, свих разреда. Публика је показала велико интересовање постављањем веома смислених животних питања панелистима, који су се трудили да на свако постављено питање дају што потпунији одговор.
„Данас сте чули како се, увек, треба издвојити од масе својим трудом и како увек треба радити на себи. Желим да вам кажем да сте се сви који сте данас дошли на ову трибину, на неки начин издвојили од масе зато што сте дошли да чујете и научите нешто ново“, изјавио је Данило Грбовић, медијатор трибине и ПР менаџер Портала младих.