Вашар језика

У петак, 22.06.2012. у Филолошкој гимназији одржан је Вашар језика, традиционална смотра стваралаштва ученика гимназије.

У дворишту школе, били су постављени штандови, по један за сваки језик, које су ученици украсили приказујући основне занимљивости и одлике културе народа чији језик уче. Наравно, и ове године, ученици су припремили кулинарске националне специјалитете, који су својим изгледом и укусом мамили, како домаће, тако и све госте гимназије. Овогодишња тема Вашара било је сликарство, а у оквиру саме теме и ауторско стваралаштво ученика гимназије. Поред изложених репродукција великана платна свих народа, чије се културе изучавају у гимназији, био је организован и конкурс ауторског цртежа и фотографије. Жири у саставу Снежана Скоко, Драгана Марковић, Јадран Крњајић, професори са Факултета лепих уметности и Бојана Тодоровић, дугогодишњи професор ликовне културе у нашој школи, одабрали су најбоље. Прва награда за сликарство припала је Ањи Никчевић из II/2, друга награда Александри Весић из III/3, трећа награда Теодори Проле из II/2, док је специјална награда припала Катарини Пантовић из III/1. Прва награда за најбољу фотографију додељена је Луни Угреновић из III/4, друго место заузеле су Марија Вагнер из II/7 и Ксенија Голубовић из II/2, док је треће место заузела Миња Марковић из II/3.

Доброј атмосфери допринео је и концерт Пандоре Пуб,  бенд  сачињен од бивших ученика Филолошке гимназије и једног професора. Оно што посебно треба истаћи је свакако то да је координатор, професор Милош Прајзовић, на почетку припрема, сазвао представнике свих језика, који се уче у школи и дао им основне смернице. О организацији, подели посла и самом спровођењу у дело ове манифестације бринули су сами ученици, а посебно бих истакао допринос ученице Соње Загорац из II5, која се истакла у припреми манифестације. Иначе, сви ученици су шаренилом и живописношћу Вашара показали колико им је стало до школских активности на којима могу да се истакну и покажу своја умећа.