ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

Ученички парламент Филолошке гимназије организовао је у Филолошкој гимназији, 23.октобра 2017, након наставе, у вечерњим сатима, хуманитарну представу „Три гвинеје“.

Представа-есеј „Три гвинеје“ сценска је адаптација првог дела истоименог есеја, једног од последњих радова Вирџиније Вулф, са додатом поезијом песника Вилфреда Овена. Пред почетак Другог светског рата, одговарајући на питање пријатеља: „Како жене могу да помогну да се спречи рат?“, у поменутом есеју Вирџинија Вулф анализира друштвени положај жена и моћ коју оне имају у друштву.

У представи играју: Милица Митић и Андријана Младеновић (ученице Филолошке гимназије, 4/1), као и Милица Аћимовић и Елена Каранфиловић. Редитељ представе је Бојан Милосављевић.

Догађају је присуствовало преко седамдесет људи, ученика и професора Филолошке гимназије. Пре почетка представе Петар Витковић, председник Ученичког парламента Филолошке гимназије, поздравио је све присутне и захвалио им што су дошли да подрже акцију. Такође се захвалио и свим професорима и ученицима који су донирали новац, али нису били у могућности да одгледају представу.

Након представе одржана је дебата у којој је публика могла да изрази своје мишљење поводом проблематике која предстаља главну тему ове сценске адаптације.

Прикупљено је преко 30.000 динара, а новац је искоришћен за лечење Ј. Ц., ученице Прве економске школе у Београду, оболеле од леукемије, а чија је другарица ученица другог разреда наше школе.

Овом акцијом, као и низом хуманитарних акција претходних година, ученици и професори наше школе показали су да је хуманост код нас увек на делу!

У наставку погледајте фотографије са представе