САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

Ђачки парламент Филолошке гимназије ове године први пут је дошао на идеју да се организује Сајам образовања у нашој школи, осмишљен тако да наши бивши ђаци (сада већ свршени студенти, студенти или запослени у разним областима) пренесу своја искуства ученицима трећег и четвртог разреда и тако им помогну да изаберу своје будуће занимање.

У суботу, 4.новембра 2017. године, Сајам је одржан. Позиву се одазвало двадесетак наших бивших ученика различитих генерација.  Дошли су глумци, редитељи, новинари, студенти са Филолошког, Филозофског, Правног, Електотехничког факултета, Факултета политичких наука, Факултета организационих наука, Биолошког факултета, Факултета драмских уметности итд.

У врло пријатној атмосфери, ученици трећег и четвртог разреда имали су прилике да своје другаре питају о свему што их је занимало, а тиче се уписа на факултете, да им изнесу евентуалне недоумице. Веома искрено и зналачки бивши ђаци су радо одговарали на питања. Наравно, бивши ђаци су се радо подсетили школских, филолошких дана, а веома срдачни разговори водили су се између њих и њихових бивших професора.

У нади да ће овакав Сајам образовања заживети у нашој школи, једва чекамо следећи!

У наставку погледајте фотографије.

    

Slika: