ДЕБАТА У ФИЛОЛОШКОЈ

Презентациона дебата Дебатног клуба Филолошке гимназије одржана је у нашој школи, 8.11.2017, са почетком у 13.10. Дебата је организована у сарадњи са Академском дебатном мрежом Отворена комуникација, са којом сарађујемо већ 3 годинe.

Након уводних речи професорки Јелене Савић и Тијане Мијалковић, уследила је дебата на тему ,,Целокупно школовање би требало да се одвија на енглеском језику". Дебатовали су бивши ученици Филолошке гимназије, који су уједно и актуелни светски прваци у Универзитетској дебати у категорији Енглески као страни језик: Теодора Решетар и Милош Марјановић, као и њихове колеге из Отворене комуникације

Након дебате, публика се укључила у дискусију о теми, а оно што се највише истицало јесте учешће присутних, о чему сведочи податак да су многи чак и записивали своје утиске током саме дебате и  да су желели да изложе своја запажања и активно учествују.

На крају дебате, двадесет и двоје ученика пријавио се да учествују у раду Дебатног клуба, односно секције. Прва радионица ће се одржати за све заинтересоване ђаке у петак, 17. новембра у 13.10 часова. Додатне информације о раду клуба могу се добити преко адресе: debatniklub.fg@gmail.com.