СТУДИЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ

У среду, 20. децембра, у нашој школи одржана је презентација у вези са студијама у Француској. Ово предавање било је намењено ученицима који су заинтересовани да упишу основне или мастер студије на француским високошколским установама. Представница агенције Campus France у оквиру Француског института Сандра Елезовић упознала је наше ученике о пријављивању, добијању студентских виза, стипендија и смештају током студија. Ученици су имали прилике да чују зашто је добро студирати у Француској, како је организован француски високошколски систем и који су адути француских државних факултета и високих школа.

Будући да су многи бивши ученици Филолошке гимназије постали „француски ђаци'“  Француски институт је нашу школу препознао као место које може да образује младе људе спремне да своја широка знања покажу и на најпрестижнијим француским универзитетима. Посебно је важно напоменути да је нашим ђацима знатно олакшана процедура уписа, јер од 2016. године добијају сертификат Француске амбасаде, који потврђује висок ниво познавања француског језика и ослобађа их полагања језичких тестова приликом конкурисања на жељене факултете.

Захваљујемо се Француском инстититу на подршци коју годинама даје Филолошкој гимназији и надамо се даљој успешној сарадњи.