Председник КЕРИС института и представници Министарства просвете посетили Филолошку гимназију

У среду, 11. априла, Филолошку гимназију посетила је делегација Института КЕРИС из Републике Кореје, предвођена председником Института, господином Сеог Со Ханом, као и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Александар Пајић, помоћник министра за средње образовање и Златко Грушановић, директор Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Будући да се, у сарадњи са амбасадом Републике Кореје, у Филолошкој гимназији од 2016. године реализује настава корејског језика као факултативног, делегацију Института КЕРИС дочекали су ученици Филолошке гимназије кои су припремили кратак програм на корејском и српском језику. Гости су потом обишли часове српског, енглеског и јапанског језика, након чега је уследио разговор са директором Бабићем о начинима унапређивања наставе корејског језика. Председник Института, господин Хан, изразио је задовољство што се у нашој школи учи корејски као факултативни језик, али и наду да ће убудуће корејски постати обавезан страни језик у нашој школи. Исто тако, господин Хан је представио програме е-учења којима би Институт КЕРИС могао да помогне у реализацији наставе.

Представница амбасаде Републике Кореје, госпођица Ђивон Сеол, обаевстила је присутне да ће од наредне школске године за наставу корејског језика бити ангажовани наставници које ће делегирати Национални институт Републике Кореје за међународно образовање.