БАЛМУН 2018, КОНФЕРЕНЦИЈА У БАЊАЛУЦИ

Бањaлучка МУН конференција 2018. године одржана је од 19. до 22. априла. Овог пута симулиран је рад седам различитих тела УН.

Делегацију Филолошке гимназије чинили су: Катарина Демијаненко III/1 (Комитет за развој, теме: Вештачка интелигенција и Одрживи развој туризма),Милан Стојиловић III/1 (Комитет за развој, теме:Вештачка интелигенција и Одрживи развој туризма ) и Петар Витковић III/1 (Комитет за заштиту животне средине,теме: Одрживи развој енергије и Урбани еко-системи, дефорестација).

Делегате је припремала проф. географије Снежана Машић.

Домаћин конференције Бањалучка гимназија потрудила се да делегацијама учини боравак у Бањалуци што пријатнијим и забавнијим. Организован је туристички обилазак града и посета културним знаменитостима.

О свом учешћу на конференцији, Петар Витковић каже: „Била ми је велика част да учествујем на BaLMUN конференцији 2018.Сматрам да заседања базирана на симулацији рада Уједињених нација у великој мери доприносе индивидуалном развоју личности промовишући глобалне вредности и пружајући нам знање и вештине из области међународних односа и шире.Тако млади кроз дискусију о битним светским проблемима могу научити како правилно да дебатују и истражују теме, могу вежбати енглески језик, унапредити вештину јавног говора и међуљудске комуникације генерално“. Петар Витковић је проглашен за најбољег делегата у свом комитету.

Снежана Машић,

професор-пратилац БаЛМУН делегације