Путовања

Ученици Филолошке гимназије у посети ученицима са Сицилије

Од 04. до 10. фебруара, двадесет ученика Филолошке гимназије, у пратњи професорки Јелене Танасковић и Јасмине Стојковић, боравило је у Катанији, на Сицилији, у оквиру размене наше школе и Гимназије „Галилео Галилеј“, која представља наставак прошлогодишње успешне сарадње.

Прочитај више

Извештај о размени са Гимназијом „Галилео Галилеј“, из Катаније

Од 19. до 25. марта, осамнаест ученица Филолошке гимназије, у пратњи директора др Душка Бабића и професорке италијанског језика Јасмине Стојковић, боравило је у Катанији, на Сицилији, у оквиру размене наше школе и Гимназије „Галилео Галилеј“.

Прочитај више

Крф - Утисци ученика

„Тамо далеко, далеко од мора/ тамо је острво моје,/ тамо је Керкира”, измењени су стихови оригиналне песме „Тамо далеко”  која описује живот наших предака на острву у Јонском мору.

Прочитај више

Крф - Путопис

                                                                На Крфу сто година касније

Прочитај више

Филолошка гимназија у Бугарској

Након завршетка школске године, 26. и 27. јуна,  двадесет петоро професора и радника Филолошке гимназије посетило је главни град Бугарске. Први дан су провели у шетњи градом у пратњи туристичког водича агенције Модена.

Прочитај више

Путовање у Енглеску

На републичком такмичењу из енглеског језика у организацији Регионалног центра за таленте и компаније The English Book, у коме је узео учешћа велики број ученика наше школе, прво место освојила је ученица одељења III1 Милица Милић. 

Прочитај више

Путовање у Беч

9.априла 2012. године одељење II 4 пошло је у пратњи професора Немање Влајковића и Бенедикта Шнајдера на шестодневно студијско путовање у Беч. После неколико сати проведених у аутобусу стигли смо у град валцера.

Прочитај више

ПОСЕТА МАНАСТИРИМА ВАЉЕВСКОГ КРАЈА

У оквиру Годишњег плана рада Филолошке гимназије, а у организацији професорке верске наставе Ане Новаковић и путничке агенције „Alexandria“ из Београда, у суботу 22. октобра 2011. године, организован је једнодневни излет у манастире Лелић и Ћелије, Ваљево и Бранковину.
 

Прочитај више
Subscribe to RSS - Путовања