Такмичења, смотре и конкурси

Главна награда на 12. поетском конкурсу "Мирослав Мика Антић"

Каратина Лазић, ученица III 1, овогодишња је добитница још једне књижевне награде, и то специјалне ( већ је, током ове школске године била добитница награде Доситеј Обрадовић, 1. награда, и Светосавске награде,3.

Прочитај више

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

Катарина Лазић, ученица енглеског одељења Филолошке гимназије (III 1), добитница је треће награде Светосавског конкурса Друштва Свети Сава. Ево шта је о њој написала њена професорка књижевности Татјана Жигић:

Прочитај више

Цицеронијада у Италији

Победници школског такмичења у превођењу Цицеронових дела,  Анђела Станковић (IV1) и Марко Петрић (IV5), учествовали су на међународном такмичењу Certamen Ciceronianum Arpinas у Цицероновом родном граду Арпинуму (Италија), у пратњи проф. Маријане Бакић.

Прочитај више

Награде ученицима Филолошке гимназије на такмичењу из корејског језика

Три ученице Филолошке гимназије освојиле су награде на Другом такмичењу у беседиштву на корејском језику, које је одржано под покровитељством Амбасаде Кореје у Београду у среду, 6. априла 2016. године.

Прочитај више

Освојено друго место на Certamen Ovidianum

Од 13. до 18. априла у италијанском граду Сулмона одржано је међународно такмичење из познавања Овидијевог дела. Ученица наше школе Луција Данилов (III1) учествовала је на такмичењу у пратњи професорке Валерије Хлад и освојила друго место у међународној конкуренцији.

Прочитај више

Pages